Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O navă de salvare a unui ONG german caută un port în care să debarce 33 de migranți din Coasta de Fildeş, Nigeria şi Libia

naval group

O navă a ONG-ului german Sea-Watch 3 caută de sâmbătă un port la Marea Mediterană pentru a debarca 33 de migranţi, în timp nava ONG-ului spaniol Open Arms se îndreaptă către Spania, după ce a primit din partea guvernului de la Madrid permisiunea să debarce în portul Algeciras cei 310 migranţi pe care-i are la bord, relatează luni agenţia EFE, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis, MĂRTURISIRI UNICE - Cum a trăit președintele Revoluția de la 1989: Eu cred că a fost multă dezinformare

Şeful de operaţiuni al Sea-Watch 3, Philipp Hahn, a menţionat într-o notă remisă presei că deocamdată ''situaţia la bord este stabilă'', dar începând de marţi se aşteaptă la o înrăutăţire a vremii.

ONG-ul a cerut guvernului de la Berlin să găsească o soluţie înainte de Crăciun, afirmând că dacă ministrul german de interne Horst Seehofer ''doreşte să apere valorile creştine, acum el are oportunitatea să o facă''. Deşi aliat politic al cancelarului Angela Merkel, Horst Seehofer a fost unul dintre cei mai vocali critici ai politicii uşilor deschise faţă de migranţi promovată de şefa guvernului de la Berlin.

Migranţii aflaţi la bordul navei ONG-ului german provin cei mai mulţi din Coasta de Fildeş, Nigeria şi Libia. Ei nu pot fi debarcaţi în Italia sau Malta întrucât aceste ţări şi-au închis porturile pentru navele ONG-urilor care salvează migranţi pe Mediterana.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.