Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O navă militară americană a trecut prin strâmtoarea Taiwan la nicio săptămână de la alegerile prezidenţiale de pe insulă

Taiwan

O navă militară americană a trecut joi prin strâmtoarea Taiwan, a anunţat Ministerul Apărării de pe insulă, la mai puţin de o săptămână după ce preşedintele Tsai Ing-wen a fost reales detaşat cu o platformă care promovează rezistenţa faţă de China, relatează Reuters preluat de agerpres.

Nava a trecut prin calea navigabilă sensibilă, iar forţele armate ale Taiwanului au monitorizat-o tot timpul, a precizat vineri Ministerul Apărării într-un comunicat, descriind tranzitul navei prin strâmtoare drept "o misiune obişnuită".

"Oamenii pot dormi liniştiţi", a adăugat sursa citată.

Taiwanul este cea mai sensibilă problemă teritorială şi diplomatică a Chinei, iar Beijingul nu a exclus niciodată utilizarea forţei pentru a readuce insula sub controlul său. Îngusta strâmtoare Taiwan care separă insula de China este o sursă frecventă de tensiune.

Ultimul portavion chinez, Shandong, a trecut de două ori prin strâmtoare înainte de alegerile de sâmbătă din Taiwan, iar Taipeiul a denunţat o tentativă de intimidare.

Forţele navale ale SUA au anunţat că crucişătorul USS Shiloh cu rachete ghidate a efectuat un tranzit complet prin strâmtoarea Taiwan, fără a furniza detalii suplimentare. SUA au efectuat misiuni sporadice prin strâmtoare în ultimii doi ani.

Washingtonul nu are legături oficiale cu Taiwanul dar este obligat prin lege să-i asigure insulei mijloace de a se apăra şi este principala sa sursă de arme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.