Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O navă militară germană a făcut o escală într-un port din Japonia pentru prima dată în 20 de ani

Mediafax.ro
navă militară rusă yantar

Fregata germană Bayern a ajuns într-un port din Tokyo, în prima escală din ultimii 20 de ani a unei nave militare a Germaniei în Japonia, o ţară care îşi sporeşte manevrele comune cu state aliate în faţa puterii Chinei, relatează EFE şi Kyodo.

Fregata Bayern efectuează de joi manevre cu corpul naval al Forţelor de Autoapărare ale Japoniei la sud de capitală, a informat vineri Ministerul nipon al Apărării, cu ocazia unei vizite pe navă a ministrului Nobuo Kishi, potrivit Agerpres.

Oficialul japonez a inspectat nava, iar scopul vizitei a fost de a demonstra legăturile bilaterale puternice dintre Japonia şi Germania, conform Ministerului Apărării.

Nobuo Kishi a salutat escala din Japonia. "Este extrem de important faptul că Germania îşi arată angajamentul activ faţă de pacea şi stabilitatea în regiune", a declarat el după inspecţie.

Fregata a mai efectuat manevre de antrenament cu forţele japoneze şi în Golful Aden în august.

Conform marinei germane, după Japonia fregata va ajunge în Coreea de Sud şi va naviga prin Marea Chinei de Sud, acolo unde China îşi dezvoltă avanposturi militare.

Ambasadorul Germaniei la Tokyo, Clemens von Goetze, a declarat într-o conferinţă de presă că trecerea fregatei Bayern prin Marea Chinei de Sud "va demonstra că Germania şi Japonia sunt ambele angajate faţă de dreptul internaţional şi libertatea de navigare".

Diplomatul a adăugat că Bayern va desfăşura în această lună o primă misiune de a monitoriza dacă există transferuri de bunuri de la o navă la alta efectuate de Coreea de Nord, ceea ce ar însemna o încălcare de către Phenian a sancţiunilor ONU în legătură cu dezvoltarea sa nucleară şi de rachete.

Germania şi-a accelerat angajamentul în regiunea indo-pacifică, parţial în urma acţiunilor Beijingului, considerate ca fiind o subminare a statului de drept, a drepturilor omului şi a democraţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.