O nouă alertă alimentară din partea specialiştilor: Ouăle de ţară, pericol pentru sănătate

Autor: Florin Pușcaș

Publicat: 14-05-2016

Actualizat: 14-05-2016

Article thumbnail

Sursă foto: business24.ro

Specialiştii lansează o nouă alertă alimentară. Credeaţi că ouăle de ţară sunt cele mai bune? Ei bine, nu. Acestea reprezintă un mare pericol pentru sănătate.

Ouăle cumpărate din piaţă în aceste zile pot fi periculoase, mai ales cele vândute de ţărani. De aceea, medicii recomandă să le cumpăraţi numai pe cele inscripţionate, pentru a nu ajunge acasă cu ouă vechi care vă pot îmbolnăvi. Cum verificăm un ou dacă este proaspăt sau nu? Îl pui în apă. Când e oul proaspăt, stă pe lat. Când e vechi, se ridică.

Citește și: Cele mai populare nume în Europa: Cum figurează România / FOTO

Nutriţioniştii recomandă produsele de ţară. „Cele care îşi păstrează cel mai bine proprietăţile sunt ouăle de ţară. Provin din găini crescute în aer liber cu hrană ecologică”, spune nutriționistul Oana Cătănoiu.

Medicii atrag atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de ouă vechi. „Dacă sunt şi alterate, pot produce toxiinfecţie alimentară. Pacienţii pot să prezinte dureri abdominale, crampe abdominale, diaree”, explică medicul Cristina Geormăneanu pentru Digi 24.

Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri