Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă ALERTĂ: banca BRD, folosită în continuare de hacleri pentru a fura date de la clienți

brd.ro
brd

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția că banca BRD este din nou în mijlocul unei campanii, prin care hackerii încearcă să fure date esențiale de la clienți. Specialiștii în securitate cibernetică atrag atenția la ce trebuie să fim atenți, pentru a nu cădea în plasa răuvoitorilor.

„Echipa DNSC a emis recent o alertă despre o campanie frauduloasă online care se folosește de imaginea băncii BRD Groupe Societe Generale. Astăzi revenim cu un UPDATE, pentru că aceste tentative de tip phishing continuă. Atacatorii persistă și schimbă constant resursele compromise folosite în atac, dar și scenariul pe care îl servesc în mesajele-capcană transmise către potențialele victime.

În cazul de mai jos, prezentat de E-Crime.ro, principalul motiv invocat pentru necesitatea furnizării unor date prin accesarea unui link se referă la necesitatea înregistrării dispozitivului clientului în rețeaua băncii.

Verificați mereu sursa mesajului, iar atunci când aveți suspiciuni, validați transmiterea informației cu expeditorul (în acest caz, banca) înainte de a efectua orice acțiune.

Evitați accesarea link-urilor sau atașamentelor venite din surse necunoscute sau din mesaje suspecte! Fiți totodată atenți la corectitudinea textului în limba română. Eventuale greșeli gramaticale sau de exprimare pot fi un indiciu că textul a fost tradus automat din altă limbă.

Fiți atenți la adresa exactă a site-urilor pe care urmează să furnizați date, dar și la elementele de securitate ale acestuia (site-ul trebuie să aibă un certificat de securitate - https). Introduceți manual în browserul de internet adresa site-ului băncii, atunci când doriți să vă accesați contul de internet banking.

Analizați cu atenție orice tranzacție din contul dvs., înainte de a o valida. În momentul în care sunteți păcăliți să furnizați datele de card și acceptați totodată și tranzacția ilicită din contul dvs., banca poate face puține în ceea ce privește recuperarea banilor pierduți!

Cum trebuie să procedezi dacă realizezi că ai picat în capcana atacatorilor și ai furnizat date: https://dnsc.ro/.../ce-fac-daca-mi-s-au-furat-datele-de...", se arată în comunicarea celor de la DNSC.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.