Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă alertă la Boeing - Operatorilor li s-a cerut să verifice anumite piese de pe 787 Dreamliner

Boeing
Boeing 787 Dreamliner

Boeing le-a spus companiilor aeriene care operează avioanele 787 Dreamliners să verifice comutatoarele scaunelor de pe punte, după o pierdere bruscă de altitudine a unei aeronave a operatorului LATAM Airlines care a dus la rănirea a peste 50 de persoane, transmite Reuters, potrivit news.ro.

The Air Current, o publicaţie din industria aviaţiei, a relatat miercuri că mişcarea unui scaun din cabina de pilotaj este un punct cheie al anchetei referitoare la zborul cu probleme de luni.

Boeing a declarat vineri că a luat măsura de precauţie de a reaminti operatorilor un buletin de service din 2017 care detaliază instrucţiuni pentru inspectarea şi întreţinerea comutatoarelor scaunelor din cabina de pilotaj.

Recomandăm operatorilor să efectueze o inspecţie la următoarea oportunitate de întreţinere”, a spus Boeing.

Ca răspuns la incidentul zborului 800 al LATAM, Administraţia Federală pentru Aviaţie a SUA a convocat un comitet de experţi pentru a revizui un mesaj pe care Boeing l-a trimis companiilor aeriene despre necesitatea de a verifica comutatoarele, după incident.

FAA a spus că Boeing nu era obligată să obţină aprobarea agenţiei înainte de a trimite mesajul.

FAA a declarat că procesul va include revizuirea buletinului de service din 2017 legat de comutatoarele din locurile piloţilor şi că va oferi feedback Boeing.

”Agenţia va continua să monitorizeze situaţia îndeaproape”, a spus FAA.

Avionul, care se îndrepta luni de la Sydney la Auckland, a coborât brusc înainte de a se stabiliza, făcându-i pe cei aflaţi la bord să fie aruncaţi prin cabină.

LATAM are sediul în Chile, iar zborul, care a avut la bord 263 de pasageri şi nouă membri ai echipajului, urma să continue cursa spre Santiago, după oprirea în Auckland.

Comisia de Investigare a Accidentelor de Transport din Noua Zeelandă a declarat marţi că confiscă înregistratorul de voce din cabina de pilotaj şi înregistratorul de date de zbor al zborului, care ar furniza informaţii despre conversaţiile dintre piloţi şi mişcarea avionului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.