Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă alianță electorală în București? Ludovic Orban iese la rampă după demisia lui Ciucu și îl laudă pe Nicușor Dan: 'Un om meticulos și foarte serios'

orban nicusor

Forța Dreptei și celelalte formațiuni de centru-dreapta nu pot să accepte ca Bucureștiul să devină „din nou captiv caracatiței pesediste”, spune fostul premier Ludovic Orban. El explică în ce s-ar putea concretiza sprijinul oferit alături de USR și PMP actualului primar general al Capitalei.

„Forța Dreptei și celelalte formațiuni de centru-dreapta nu pot să accepte ca Bucureștiul să devină din nou captiv caracatiței pesediste. Nicușor Dan, chiar dacă nu este un primar care să comunice foarte bine, nu este un om politic în adevăratul sens al cuvântului, el este un om meticulos, un om foarte serios, un om care caută să rezolve problemele și mai ales care vine cu soluții trainice, nu cu rezolvări de fațadă sau cu soluții care să dea bine în ochii oamenilor (...). Sigur că rezultatele nu se pot vedea imediat. Nicușor Dan vine după 12 ani în care PSD a condus Primăria Capitalei, două mandate Oprescu și un mandat Gabriela Firea, în care toate marile probleme ale Bucureștiului, tot gunoiul a fost ținut sub preș, nu s-a rezolvat nici una dintre marile probleme, dimpotrivă, Bucureștiul a fost dus în pragul falimentului și în situația de acumulare a unor probleme istemice care nu au fost rezolvate în perioade lungi de timp”, spune la RFI Ludovic Orban.

Întrebat în ce se va concretiza colaborarea dintre Forța Dreptei, USR și PMP.

„Eu nu pot să vorbesc decât în numele Forței Drepte. În ceea ce mă privește pe mine, este evident că dacă PSD tinde să satelizeze PNL-ul și să-l aducă într-un bloc electoral, este necesar un răspuns puternic din partea formațiunilor de centru-dreapta, chiar o alianță și chiar o alianță electorală, dar este prematur să vorbim despre o alianță. Noi am început un dialog, ne testăm, să zic așa, disponibilitatea de cooperare, încercăm să găsim puncte comune, proiecte comune, acțiuni comune și în timp, dacă ne vom înțelege, se va putea ajunge și la o formă de coagulare politico-electorală (...). Cu siguranță, dacă se realizează o alianță politică sau alianță electorală, asta înseamnă candidați comuni, cel puțin la nivelul Bucureștiului, pe baza evaluărilor și analizelor pe care le am, eu sunt un om realist, îmi dau seama, oricât de mult mi-aș dori ca Forța Dreptei să fie cea mai puternică formațiune politică, îmi dau seama că totuși e necesar un răspuns coagulat, care să poată capacita toată zona de electorat educat, de bun simț, căruia îi place cartea, munca, care respectă legea și care-și dorește într-adevăr binele Bucureștiului, pentru a putea împiedica această tentativă, pentru că dacă Firea ajunge să fie sprijinită și de PNL, în mod evident e nevoie de o coagulare, de un răspuns puternic, ca să putem menține Bucureștiul pe direcția bună”, încheie Orban.

Liderii PMP și USR au anunțat că doresc continuarea colaborării cu Nicușor Dan, sugerând că l-ar putea susține pentvru a obține un nou mandat de primar general al Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.