Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă amânare în dosarul Kovesi-Antena3. Următorul termen pe 12 decembrie

AGERPRES
Laura Codruta Kovesi

Curtea de Apel Ploieşti a amânat, din nou, judecata în dosarul în care şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a dat în judecată postul de televiziune Antena 3 şi mai mulţi jurnalişti, următorul termen fiind programat să aibă loc în data de 12 decembrie, informează agerpres.ro.

La termenul de marţi, instanţa a pus în discuţie admisibilitatea cererii de intervenţie accesorie formulată de Asociaţia Grupul de Investigaţii Politice Bucureşti în favoarea jurnalistului Mugur Ciuvică. 

În context, avocata lui Kovesi a arătat că cererea este inadmisibilă şi a cerut respingerea ei, invocând, printre altele, faptul că, anterior, o cerere de intervenţie accesorie depusă de firma care deţine site-ul "Lumea Justiţiei" în favoarea jurnalistului Răzvan Savaliuc a fost respinsă. 

Pe de altă parte, Savaliuc a cerut Curţii să vizioneze înregistrările emisiunilor la care se face referire în documentele care susţin cererea, punctând că la începutul fiecărei emisiuni Ciuvică este prezentat drept preşedinte al Grupului de Investigaţii Politice (GIP), fapt care, în opinia sa, justifică cererea de intervenţie accesorie. 

De asemenea, Savaliuc a susţinut că cererea este necesară pentru apărare, moment în care avocata lui Kovesi a intervenit spunând că se încearcă crearea de duble apărări. 

În urma dezbaterilor, instanţa a respins cererea ca inadmisibilă, decizia putând fi atacată cu recurs. 

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Curtea a arătat că există o altă cerere de intervenţie accesorie, de data aceasta din partea unei persoane fizice, Bogdan Dumitru, în favoarea jurnaliştilor Radu Tudor şi Mihai Gâdea. 

"Ne jucăm cu un text de lege într-un mod nepermis", a spus avocata lui Kovesi, în timp ce Savaliuc a spus că se bucură că oamenii vor să intervină în favoarea pârâţilor. 

Savaliuc şi reprezentantul celorlalţi pârâţi din dosar au cerut un nou termen pentru a lua la cunoştinţă cu privire la conţinutul cererii, instanţa amânând judecata pentru data de 12 decembrie. 

În iunie 2014, Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 şi mai mulţi jurnalişti, reclamând faptul că în emisiunea "Sinteza zilei" din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu. 

În acţiunea depusă în instanţă, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 şi cinci jurnalişti să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar şi cheltuielile de judecată. Kovesi susţinea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane. 

Procesul se află în faza de recurs, după ce, pe 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis ca postul Antena 3, jurnaliştii Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae şi analistul Mugur Ciuvică să plătească în solidar daune morale în valoare de 250.000 de lei procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.