Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă atenţionare din partea Ministerului de Externe: Grevă naţională în Grecia

mae ministerul afacerilor externe logo antent

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care călătoresc în Grecia că Administraţia Supremă a Funcţionarilor Publici (ADEDY) şi Confederaţia Generală a Lucrătorilor Greci (GSEE) au anunţat organizarea vineri şi sâmbătă a unei greve naţionale de 48 ore.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, şi-au mai anunţat participarea la grevă Organizaţia Feroviară Elenă (OSE), care va întrerupe activitatea pe o perioadă de trei zile, începând de vineri până duminică, şi Organizaţia Sindicală a Întreprinderii de Electricitate (DEI), care va protesta 48 de ore, începând cu noaptea de sâmbătă până duminică.

 

Astfel, şi Federaţia Navală Panelenă (PNO) va prelungi greva, de la 24 ore - cum se anunţase iniţial - la patru zile, începând de vineri până marţi, perioadă în care toate vapoarele vor rămâne ancorate în porturi.

 

În ceea ce priveşte autobuzele şi troleibuzele din Atena, acestea nu vor circula pe o durată de 48 de ore, începând de vineri până sâmbătă, duminică vor circula în intervalul orar 9,00 - 21,00. Tramvaiele, metroul şi trenul electric nu vor circula 48 de ore, începând de vineri.

 

Serviciul de ambulanţă va asigura asistenţa de urgenţă.

 

MAE precizează că, până în prezent, sindicatele controlorilor de trafic aerian şi personalului navigant nu s-au raliat protestului.

 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.