Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă axă de atac: Rusia lansează drone din regiunea Briansk, facilitând atacurile asupra Kievului

timesofisrael.com
drone iran

Rusia a început să lanseze drone din regiunea Briansk, folosind „o axă diferită de atac, mai aproape de Kiev”, a informat Ministerul Apărării din Regatul Unit pe 1 martie, notează Kyiv Independent.

Forțele aeriene ucrainene au raportat că au doborât 11 din cele 14 drone kamikaze Shahed fabricate iranian lansate pe 27 februarie. Nouă drone au fost distruse în spațiul aerian din jurul Kievului, potrivit șefului administrației militare a orașului Kiev, Serhiy Popko.

Ministerul Apărării din Regatul Unit a raportat că, din cauza vectorului atacului, dronele au fost „foarte probabil lansate din regiunea rusă Bryansk”, în timp ce singurul „loc de lansare observat de la jumătatea lunii decembrie a fost din regiunea Krasnodar, peste Marea Azov.”

„Este probabil ca acest lucru să reducă timpul în aer deasupra Ucrainei și (este) o încercare de a extinde și mai mult apărarea antiaeriană ucraineană”, a adăugat ministerul.

Potrivit ministerului, nu s-au raportat că Rusia ar fi folosit drone Shahed pentru a ataca Ucraina între 15 și 27 februarie, ceea ce „indică probabil că Rusia și-a epuizat stocul actual” și probabil că va căuta să se reaprovizioneze.

Rusia folosește drone kamikaze de fabricație iraniană pentru a ataca Ucraina din septembrie, lansând atacuri împotriva civililor și distrugând instalațiile energetice la nivel național.

În februarie, The Guardian a raportat că Iranul a introdus clandestin cel puțin 18 drone de luptă Mohajer-6 cu rază lungă de acțiune în Rusia în noiembrie pentru războiul împotriva Ucrainei, la scurt timp după ce o delegație rusă a vizitat Teheranul.

Pe 5 februarie, WSJ a raportat că Moscova și Teheranul plănuiau să construiască o fabrică în Rusia care ar putea produce peste 6.000 de drone de luptă proiectate de Iran.

În noiembrie, SUA au impus sancțiuni împotriva companiilor și persoanelor implicate în producerea și transferul de drone iraniene în Rusia. De asemenea, UE și Canada au sancționat Iranul pentru furnizarea de drone kamikaze către Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.