Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă carte despre legendara trupă britanică The Beatles va fi lansată în august 2021

www.bbc.com
The Beatles

O nouă carte oficială despre Beatles, prima după Antologia din anul 2000, care va cuprinde peste o sută de conversaţii cu legendarii muzicieni britanici şi o mulţime de imagini, va fi lansată pe piaţă în august 2021, relatează joi EFE.

Potrivit presei britanice, "The Beatles: Get Back" va dezvălui povestea din spatele ultimului album înregistrat de celebrul cvartet din Liverpool, "Let It Be", potrivit news.ro.

Citește și: Orban: ‘România este mai sigură cu rachetele Patriot pe teritoriul României, cetățenii români sunt mai bine apărați’

Pe lângă materialul grafic inedit, cartea cuprinde peste 120 de ore de discuţii care au fost deja transcrise după sesiuni de studio înregistrate de celebrul grup format din Paul McCarteney, Ringo Starr, George Harrison şi John Lennon.

În august anul viitor va fi lansat şi documentarul cu acelaşi nume, regizat de Peter Jackson.

Potrivit ziarului The Guardian, cartea se va axa asupra conversaţiilor pe care le-au avut componenţii grupului în ianuarie 1969 şi va permite cititorului să aprofundeze câteva dintre discuţiile care au avut loc în spatele uşilor închise.

Cartea rememorează, printre altele, momentul în care George Harrison a plecat de la una dintre sesiunile de studio în timp ce trupa înregistra acordurile muzicale pentru o reclamă la televiziune sau momentul nefericit în care John Lennon s-a referit la colegii de trupă ca la un "infern".

Citește și: Tăriceanu, atac dur la adresa Guvernului Orban: ‘Cea mai bună măsură ar fi fost amânarea începerii școlii după alegerile locale și chiar amânarea alegerilor locale’

În pofida acestor momente de dezacord, înregistrările din acel an sunt considerate cele mai bune din repertoriul Beatles.

Piesele înregistrate atunci au fost ulterior remixate şi lansate pe piaţă în mai 1970 în albumul intitulat până la urmă "Let It Be" (iniţial titlul era "Get Back").

Cartea va avea o introducere scrisă de romancierul, scenaristul şi regizorul britanic de origine pakistaneză Hanif Kureishi, în opinia căruia acea perioadă din cariera trupei a fost una dintre cele mai "productive".

Şi Peter Jackson va scrie o introducere la această carte ce va include sute de imagini nepublicate până acum, realizate de Ethan Russell şi Linda McCartney.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.