Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă companie va intra pe piața asigurărilor din România: Anunțul făcut de reprezentanții ASF - Ce va face CECBank

ISF
RCA Raspundere civila auto

Directorul general al Direcţiei Asigurări din ASF Valentin Ionescu a anunţat, miercuri, că am putea avea în România, în luna iunie-iulie a acestui an, o nouă companiei privată care să vândă asigurări RCA, CASCO, asigurări de sănătate şi de locuinţe.

Referitor la posibilitatea ca CEC Bank să lanseze o divizie pe asigurări, Ionescu a precizat că momentan banca este în etapa în care trimite documentele necesare acestui demers către ASF, anunță news.ro.

„În momentul de faţă avem o altă solicitare care se află în a doua fază de autorizare a unei companii private. Această companie a trecut de prima etapă, conform legislaţiei de autorizare şi anume de avizul de înfiinţare. Acum compania aduce documente pentru avizul de funcţionare. Conform discuţiilor pe care le-am avut chiar săptămâna aceasta cu această compania privată care urmează să intre pe piaţă, estimăm undeva în iunie-iulie, dacă toate documentele sunt în regulă, să le acordam aviz de funcţionare. Această compania va vinde mai multe clase de asigurări conform solicitărilor, va vinde pe lângă asigurări RCA, asigurări CASCO, asigurări de sănătate şi asigurări de locuinţe. Deci vom avea o nouă companie undeva în a doua parte a anului care va vinde RCA”, a declarat Valentin Ionescu, miercuri la finalul şedinţei Executivului.

Ce șanse are CEC Bank să lanseze o divizie de asigurări

întrebat dacă CEC Bank ar putea lansa o divizie de asigurări, Valentin Ionescu a răspuns: „În ceea ce priveşte discuţia cu CEC Bank, am avut întâlniri cu reprezentanţii băncii”.

„Le-am spus care sunt documentele pe care trebuie să le aducă, ce prevede legislaţia primară şi secundară. Suntem în etapa în care reprezentanţii CEC trimit documentele la Autoritate. Ţinem legătura cu ei şi sperăm cât mai repede să vedem şi o companie de stat care să vândă RCA”, a completat el.

Veși și: Ce se întâmplă cu intrarea CEC Bank pe piața RCA – Directorul ASF confirmă răspunsul pe care l-a primit Bugetul.ro de la MFP, în ianuarie 2023

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.