Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă criză în SUA: Preţul cherestelei a explodat în timpul pandemiei, fapt ce a adus creşteri masive pentru preţurile locuinţelor

padure lemne defrisari

O nouă criză în SUA: preţul cherestelei a explodat în timpul pandemiei, fapt ce a adus creşteri masive pentru preţurile locuinţelor. Furnizorii de materii prime din lemn raportează profituri record, anunță Mediafax.

Creşterea neaşteptată a preţului cherestelei a generat profituri fără precedent pentru proprietarii de gatere, costurile fiind suportate de cumpărătorii de case, chiriaşi şi muncitorii liber profesionişti, notează The Wall Street Journal, citat de Ziarul Financiar.

Preţul lemnului a continuat să se poziţioneze în teritorii record, semn că Weyerhaeuser, Canfor şi alţi furnizori de cherestea vor înregistra profituri tot mai mari anul acesta, după ce veniturile au raportat creşteri imense în T1/2021.

Contractele futures pentru cherestea au ajuns luni la un record de circa 1.575 de dolari per mia de picioare de bord („thousand board feet”), de patru ori mai mult decât preţurile dintr-o perioadă normală a anului. De asemenea, contractele futures au crescut cu maximul zilnic pe care îl permite Chicago Mercantile Exchange (CME), cea mai mare piaţă de derivate din lume.

Din cauza penuriei de materii prime din lemn, Statele Unite vor trebui să majoreze importurile, mai ales pe cele din Europa, generând o creştere suplimentară a preţurilor din piaţa europeană.

În SUA, scumpirea lemnului a adăugat, în medie, un cost suplimentar de peste 24.000 de dolari unei locuinţe noi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.