Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă ediție a Zilelor Tribuna

tribuna

Sfârșitul săptămânii trecute a marcat Zilele Tribuna, sărbătoarea anuală a celebrei reviste clujene cu același nume, aflată sub patronajul Consiliului Județean Cluj.

Au fost incluse în agenda manifestării conferințe, vernisajul unui artist plastic italian la Galeriile Tribuna, lansări de cărți și recitaluri poetice.

Anul acesta au fost prezenți mai mulți poeți din străinătate decât oricând- Serena Piccoli, Giorgia Monti, Lorenzo Viscidi- Bluer- ultimul este și artistul plastic care a expus, toți trei din Italia, Dawid Mateusz, Nina Manel- polonezi, Ivan Hristov – Bulgaria și Menachem Falek, din Israel.

Poeta Ani Bradea și-a lansat un volum de interviuri cu români din străinătate, apărut la editura Tribuna, „Biografii exilate”, iar prozatorul Eugen Cojocaru o carte de cronici de teatru. Un moment aparte l-a constituit prezentarea volumului postum „Moarte cu suspendare”, de Marius Dumitrescu, decedat anul trecut, care a văzut lumina tiparului tot la editura Tribuna.

Au ținut conferințe de-o înaltă ținută intelectuală filosofii Andrei Marga și Mircea Arman, cât și Ioan- Pavel Azap, despre filmul românesc.

Punctul forte al acțiunii a fost recitalul poeților, poeziile citite în limba lor de cei străini fiind ascultate și în engleză și română, iar ale românilor și în engleză. De traduceri s-a ocupat în mod special poetul George Mihalcea. Dintre poeții de la noi prezenți, sunt de menționat Ani Bradea, Noémi László, autoare de limba maghiară din România, Alexandru Petria și Adrian Suciu, dar lista celor care au citit a fost mult mai lungă.

Zilele Tribuna se păstrează în același registru al excelenței cu care ne-au obișnuit. Este de menționat că revista Tribuna este printre cele mai importante din țară, datorită, și nu în ultimul rând, redactorului ei șef- Mircea Arman și conducerii Consiliului Județean Cluj, care e conștientă de importanța culturii, în aceste vremuri parcă fără de busolă.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.