Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă EXCENTRICITATE - Donald Trump vrea să cumpere insula Groenlanda

Instagram
Donald Trump

Președintele SUA, Donald Trump, a sugerat, în discuțiile cu consilierii săi, că ar putea cumpăra insula Groenlanda, teritoriu autonom danez, dar nu este clar cât de serioasă este ideea liderului de la Casa Albă, informează publicația The Wall Street Journal, citând surse familiare cu discuțiile.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Simona Halep a fost ELIMINATĂ din optimile de la Cincinnati

 

Trump a menționat acest subiect cu ocazia unor întrevederi, la dineuri și în treacăt, întrebându-se consilierii dacă SUA pot achiziționa Groenlanda, ascultând cu interes discuțiile privind abundența resurselor naturale și importanța geopolitică a insulei și, potrivit unor persoane, a cerut unui consilier de la Casa Albă să analizeze ideea.

Cu o populație de 56,000 de locuitori, Groenlanda face parte din Danemarca, având o largă autonomie internă, însă Copenhaga decide asupra chestiunilor de securitate și politică externă. În urma unui referendum în 1982, locuitorii insulei au decis retragerea din Uniunea Europeană.

Casa Albă și Departamentul de Stat de la Washington nu au răspuns solicitărilor jurnaliștilor americani de a comenta informațiile. De asemenea, niciun răspuns nu a fost primit de la oficiali guvernamentali danezi, de la Ambasada daneză în SUA sau de la cabinetul premierului din Groenlanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.