Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă înfățișare a lui Igor Dodon în fața justiției. Este acuzat că a prejudiciat statul moldovean cu peste 24 de milioane de euro

Inquam Photos / Andrei Mardari
Igor Dodon

Igor Dodon vine din nou în fața instanței. Astăzi are loc prima ședință în dosarul Energocom, după ce a fost amânată la sfârșitul lunii septembrie.

Fostul președinte este învinuit că și-a depășit atribuțiile de serviciu, acționând în interesul unui grup criminal organizat. Conform dosarului, în perioada 2008-2009, deținând funcția de ministru al Economiei și Comerțului, socialistul ar fi aprobat un contract de achiziție a energiei electrice, chiar dacă nu avea dreptul, transmite realitatea.md.

Președintele de onoare al PSRM a venit mai devreme la ședință unde a oferit un interviu reporterilor care au venit la Judecătorie, a salutat deputații și liderii socialiști, Vlad Batrîncea și Grigore Novac. De această dată, completul de judecată este complet și ședința a început.

Atunci, Republica Moldova a fost prejudiciată cu peste 123 de milioane de lei. Ulterior, banii au ajuns pe conturile unei companii din zona off-shore.

Igor Dodon respinge acuzațiile de implicare în dosarul Energocom. Fostul președinte se află în arest la domiciliu, fiind învinuit într-un alt dosar intentat pe patru capete de acuzare: acceptarea finanțării PSRM de către un grup criminal organizat, corupere pasivă, îmbogăţire ilicită și trădare de patrie.

Grupul de presă Realitatea va difuza, începând cu 11:00, imagini live de la Judecătoria Buiucani, unde urmează să se desfășoare ședința. Le puteți urmări pe RLIVE TV, rlive.md, pe paginile de Facebook realitatea.md, rupor.md și pe paginile noastre de pe rețelele de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.