Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă ÎNFRÂNGERE pentru DNA: Trei politicieni importanţi au scăpat de AREST

ciocanel judecator

O nouă înfrângere majoră pentru procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Trei politicieni grei au scăpat de arestul preventiv. Judecătorii au decis să-i lase sub control judiciar.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, fostul senator Sebastian Grapă şi fostul consilier judeţean Matei Gavril, arestaţi preventiv săptămâna trecută într-un dosar de corupţie la alegerile din 2012, au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Citește și: SCANDALOS Ce a făcut Floricica Dansatoarea la Antena 1: Cheloo a plecat din emisiune și a făcut-o praf pe Delia / VIDEO

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au admis, luni, cererile fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, fostului senator Sebastian Grapă şi a fostului consilier judeţean Matei Gavril prin care contestau hotărîrea Tribunalului Braşov din 1 martie, de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Instanţa Curţii de Apel a decis plasarea celor trei sub control judiciar, după o şedinţă care a durat aproape trei ore.

Citește și: S-au luat la bătaie în timpul unei emisiuni: Ce au făcut două fete / VIDEO

De asemenea, lui Claudiu Cornea, cercetat în acelaşi dosar şi aflat în control judiciar pentru 60 de zile în baza hotărârii Tribunalului Braşov din 1 martie, i-a fost ridicată interdicţia de a părăsi judeţul Braşov.

Fostul senator Sebastian Grapă, la data faptelor consilier judeţean şi ulterior senator, este urmărit penal pentru dare de mită în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni), conform unui comunicat al DNA.

Citește și: A intrat în era socializării: Un fost președinte și-a făcut cont

De asemenea, Gavril Matei, la data faptelor consilier judeţean şi om de afaceri, a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, ambele în formă continuată, iar Claudiu Cornea, la data faptelor consilier judeţean, a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată.

În acelaşi dosar, procurorii DNA Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar faţă de Sabin Adrian Neag, consilier judeţean şi administrator al unei societăţi comerciale la data faptei, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Citește și: Fostul iubit al lui George Michael face dezvaluiri despre moartea artistului: Nici până acum nu a fost înmormântat

Totodată, sunt urmăriţi penal în această speţă Cristinel Paltin - primar al comunei braşovene Şercaia, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi consilierii judeţeni Olimpiu Valentin Şoneriu, Ovidiu Răzvan Şandru, Vasile Ungureanu şi Romulus Dragoş Crăciun, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în formă continuată.

De asemenea, procurorii au propus Tribunalului Braşov arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Aristotel Căncescu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov şi preşedinte al filialei judeţene a unui partid politic, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (7 infracţiuni), abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (2 infracţiuni), şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Citește și: Facebook începe lupta cu sinucigașii: Ce va folosi rețeaua pentru a-i depista

Procurorii susţin că, în contextul campaniei electorale din anul 2012, Căncescu, în calitate de preşedinte al filialei judeţene a unui partid politic, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 220.000 lei şi 15.000 lei pentru a le pune pe lista de candidaţi pentru un post de consilier judeţean în CJ Braşov.

Prin aceasta a fost cauzat un prejudiciu bugetului CJ Braşov şi primăriilor respective în sumă totală de 1.167.200 lei, sumă ce reprezintă totodată folos necuvenit pentru Sebastian Grapă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.