Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă 'lovitură' marca Maria Zaharova! Majoritatea cetățenilor Republicii Moldova susțin Rusia, iar Putin este unul dintre liderii populari peste Prut

rador
Maria Zaharova

Republica Moldova este condusă de un regim, NATO este o organizație agresivă, iar majoritatea cetățenilor de peste Prut susțin Rusia. Sunt noile declarații deplasate ale purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe al ”pașnicei și democraticei” Rusii, Maria Zaharova, în cadrul conferinței săptămânale de presă, conform deschide.md.

Fixăm o creștere a interacțiunii dintre Chișinău și NATO, înfăptuită de puterea pro-vestică aflată acum la guvernare în contradicție cu interesele naționale și neluând în seamă părerea cetățenilor. Ultimele sondaje arată că peste 60% din cetățenii R. Moldova sunt împotriva faptului ca republica să adere la NATO. Dar, având în vedere că anume membrii NATO sponsorizează regimul de la Chișinău, care merge pe aceeași cale cu cel de la Kiev, ei sunt indiferenți față de ceea ce cred cetățenii lor. Evident că poporul moldovenesc, care are o atitudine tradițional prietenoasă față de Rusia, înțelege faptul că NATO este o organizație agresivă și că situația din Ucraina a fost provocată în mare parte de tentativele iresponsabile de extindere a Alianței. Mă îndoiesc că populația R. Moldova își dorește soarta de a deveni, sub pretextul realizării un formaturi de parteneriat, încă un poligon de confruntări geopolitice” a declarat Zaharova.

Potrivit ei, oamenii din R. Moldova vor să lucreze, să trăiască, să se dezvolte. Ei nu vor nici să fie atrași într-un conflict, nici să devină motiv pentru instrument pentru astfel de conflicte. Anume această soartă a pregătit NATO pentru Chișinău, conchide Zaharova.

Purtătorul de cuvânt al MID-ului rus pretinde deja că majoritatea cetățenilor R. Moldova simpatizează Rusia, pe când ultimele sondaje prezintă opusul. Astfel, acestea arată că în jur de 60% dintre moldoveni pledează pentru integrarea în UE, pe când în jur de o treime își doresc integrarea în Uniunea Euroasiatică condusă de Moscova. Mai mult, ideea unirii cu România este mai atractivă pentru cetățeni, în jur de 40 la sută pronunțându-se pentru acest deziderat.

Vladimir Putin este doar al patrulea cel mai popular lider extern în R. Moldova, având, în același timp, cel mai mare anti-rating și fiind considerat de moldoveni drept principalul vinovat pentru izbucnirea războiului din Ucraina.

Cifrele confirmă că majoritatea cetățenilor susțin politica externă a autorităților de la Chișinău, iar faptul că ”majoritatea moldovenilor au o atitudine călduroasă și prietenoasă față de Rusia” este doar un mit.

Când vine vorba despre faptul că la Chișinău ar fi un regim, Zaharova uită că atât președintele Maia Sandu, cât și majoritatea parlamentară PAS, au ajuns la putere în urma unor alegeri recunoscute inclusiv de Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.