Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă lovitură pentru Donald Trump: Sarah Palin pierde din nou alegerile din Alaska

sarah palin

Deputata democrată Mary Peltola şi-a păstrat locul în Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite, indică rezultatele parţiale din statul american Alaska, conform presei locale preluate de dpa.

Peltola, în vârstă de 49 de ani, a învins-o din nou pe republicana Sarah Palin. Prima ei victorie surprinzătoare a avut loc în august, la alegerile anticipate din statul Alaska, după decesul congresmanului Don Young; acum, ea şi-a asigurat un mandat integral în legislativul federal.

Rezultatele scrutinului au întârziat deoarece niciunul din candidaţi - printre care s-a numărat şi republicanul Nick Begich - nu a obţinut majoritatea absolută.

Peltola este prima femeie şi prima amerindiană trimisă în Camera Reprezentanţilor de statul Alaska. De asemenea, este prima membră a Partidului Democrat victorioasă după aproape o jumătate de secol în care republicanul Young a fost ales şi reales fără întrerupere.

Palin a fost guvernatoarea statului Alaska din 2006 până în 2009 şi a ieşit în evidenţă în cadrul mişcării radicale Tea Party din Partidul Republican. În 2008, ea a fost candidată la funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite, în tandem cu candidatul prezidenţial John McCain; cei doi au fost învinşi de Barack Obama şi Joe Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.