Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă lovitură pentru primarul suspendat al Bacăului: Ce au decis oamenii legii

ciocanel judecator

Instanţa a respins, joi, cererea de strămutare formulată de avocaţii lui Romeo Stavarache, primarul suspendat al municipiului Bacău, în procesul în care este judecat, la Tribunalul Bacău, pentru luare de mită. Decizia Curţii de Apel Bacău este definitivă. La susţinerea cererii, avocatul lui Stavarache a prezentat, pentru a demonstra presiunea la care este supus magistratul ce judecă dosarul, articole de presă, dar şi materiale electorale răspândite în Bacău de diverşi candidaţi, prin care se face referire la dosarul penal al edilului.

S-au constat ,,încălcările grave de procedură din partea judecătorului în cauza - manifestări percepute de inculpat ca manifestări de părtinire', dar şi ,,cereri de recuzare respinse şi anumite aprecieri ale magistratului, care ar arăta o antepronunţare', se menţionează în cerea de strămutare formulată de avocaţii primarului suspendat.

În timpul şedinţei de judecată unul din cei doi avocaţi a subliniat faptul că judecarea cauzei în campanie electorală crează sentimentul că ,,justiţia este participantă la acest proces electoral'. ,,Dacă va fi strămutat procesul la o alta instanţă, nu va mai fi judecat primarul Stavarache, ci inculpatul Stavarache', a spus avocatul în timpul şedinţei de judecată, conform Agerpres.

 

În cuvântul său din timpul şedinţei Stavarache a vorbit despre ,,starea de nesiguranţă' în care se află.

 

,,Exista o presiune mediatică foarte mare prin articole care pun o presiune foarte mare asupra judecătorilor de la Tribunal. Simt, presant, o stare de nesiguranţă. Eu nu ştiu cât pot să rezist. O să mă îmbolnăvesc. Este o presiune foarte mare', a spus Romeo Stavarache.

 

La rândul său, procurorul de şedinţă a subliniat faptul că ,,interesul presei, având în vedere calitatea de primar a inculpatului, nu poate fi o dovadă că imparţialitatea ar fi afectată (...), articolele de presă nestând la baza actului de justiţie'.

 

În rechizitoriul înaintat de procurorii DNA la dosarul în care Romeo Stavarache este judecat pentru acte de corupţie se indică faptul că, în perioada 2008 ? 2011, primarul, direct sau prin intermediul inculpaţilor Constantin Apostol şi Liviu Goian, ar fi pretins şi primit, de la patru oameni de afaceri băcăuani, diverse sume de bani pentru sponsorizări, care însă nu se regăsesc în contabilităţile entităţilor pentru care au fost solicitaţi.

 

Pentru cei vizaţi în dosar, acuzaţiile sunt de luare de mită, complicitate la luare de mită, respectiv dare de mită.

 

Romeo Stavarache obţinuse, la începutul acestui an, strămutarea de la Curtea de Apel Bacău la cea din Alba Iulia a unui alt proces, denumit generic dosarul 'Apartamentul', în care este inculpat pentru trafic de influenţă. Strămutarea a fost decisă de o instanţă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie după condamnarea sa, primită la prima instanţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.