Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă lovitură pentru Rusia: SUA pregătesc un tarif de 200% pentru importurile de aluminiu

www.rory.ro
aluminiu

Statele Unite se pregătesc să impună un tarif de import de 200% pe aluminiul fabricat în Rusia, cel mai devreme săptămâna aceasta, în timp ce Washingtonul încearcă să crească presiunile asupra Moscovei în legătură cu invazia sa din Ucraina, transmite Bloomberg.

Metalul rusesc a fost, de asemenea, vizat de Statele Unite, după ce a fost aruncat de Moscova pe piaţa americană la preţ mic, dăunând companiilor americane, se arată în articolul care citează persoane familiare cu chestiunea.

Măsura a fost luată în considerare de luni de zile

Reuters a scris în octombrie anul trecut că administraţia Biden analizează restricţii asupra importurilor de aluminiu rusesc ca răspuns la escaladarea militară a Moscovei în Ucraina.

Casa Albă a refuzat să comenteze articolul Bloomberg, care a citat persoane familiare cu planurile.

Purtătorii de cuvânt ai Biroului Reprezentantului pentru Comerţ al SUA şi ai Departamentului pentru Comerţ al SUA nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Această din urmă agenţie este responsabilă de investigarea cazurilor de antidumping şi antisubvenţie şi, în septembrie 2021, a impus un tarif de 62,2% la importurile de folie de aluminiu rusească, după ce a stabilit că era vândută sub valoarea justă.

Preţurile aluminiului au crescut anul trecut, împreună cu alte mărfuri exportate de Rusia, preţurile contractelor pe termen de trei luni ale Bursei de Metale din Londra atingând în martie un record de peste 4.073 dolari pe tonă.

Ulterior preţurile au scăzut semnificativ, până la un interval probabil de aproximativ 2.441 dolari până la 2.500 dolari pe tonă în această săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.