Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă lovitură pentru Uniunea Europeană: Anunţul oamenilor lui Recep Erdogan

ue turcia ue

Guvernul Turciei se află sub o 'presiune uriaşă' din partea populaţiei pentru a abandona negocierile de aderare la Uniunea Europeană, deoarece cetăţenii turci consideră că blocul comunitar aplică 'standarde duble' faţă de ţara lor, a declarat marţi ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, relatează Reuters.

Vorbind la un forum în staţiunea montană slovenă Bled, şeful diplomaţiei turce a avertizat de asemenea că Europa s-ar putea îndrepta spre instabilitate şi ar putea să nu reziste în faţa extremismului din cauza crizei economice şi a celei a migranţilor. Cavusoglu i-a criticat din nou pe liderii europeni pentru că nu au dat dovadă de suficientă solidaritate cu Turcia după lovitura de stat eşuată din iulie, în timpul căreia preşedintele Recep Tayyip Erdogan a evitat în ultimul moment să fie capturat şi poate chiar ucis.

'Poporul turc vede dublul standard', a spus Cavusoglu. 'Noi ne aflăm sub o presiune uriaşă pentru a opri procesul de negociere' cu UE, a mai spus el. Ankara, care încearcă de zeci de ani să aderare la UE şi a început discuţiile oficiale de aderare în 2005, a acuzat mult timp blocul comunitar că tratează Turcia diferit de alte state candidate. Unii politicieni europeni s-au declarat împotriva admiterii Turciei în UE, o naţiune predominant musulmană cu aproape 80 de milioane de locuitori situată la frontieră cu Irak şi Siria, acuzată în nenumărate rânduri de încălcări ale drepturilor omului, notează Reuters, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.