Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă lovitură pentru Weinstein: Ar putea plăti peste 335.000 de euro,după înregistrarea primei plângeri împotriva sa în Anglia şi Ţara Galilor

hellogiggles.com
campanie online #metoo agresiune sexuala hartuire

Producătorul hollywoodian Harvey Weinstein ar putea fi obligat să plătească peste 335.000 de euro, după ce a fost înregistrată prima plângere civilă împotriva sa în Anglia şi Ţara Galilor, o femeie care a lucrat în industria cinematografică susţinând că a fost agresată sexual de el, informează The Guardian.

Femeia, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, este reprezentată de o avocată cunoscută din Londra, Jill Greenfield. Greenfield se aşteaptă ca plângerea să ducă la o acţiune colectivă, întrucât Weinstein a fost acuzat de mai multe femei de agresiune sexuală, de o parte şi de alta a Atlanticului. Weinstein, în vârstă de 65 de ani, susţine că orice relaţie sexuală a fost consimţită.

Plângerea civilă a fost făcută împotriva lui Weinstein, precum şi împotriva Weinstein Company UK Ltd şi Weinstein Company LLC din SUA. Femeia cere daune pentru vătămare corporală, cheltuieli şi prejudiciul cauzat de acţiunile producătorului. Scotland Yard a transmis că investighează acuzaţii lansate luna trecută de şapte femei împotriva producătorului hollywoodian, unele datând din anii '80.

Femeia care a lansat cea mai recentă acuzaţie nu a făcut încă o plângere la poliţie, dar ar urma să o facă. Ea a fost traumatizată de atacurile lui Weinstein, care ar fi avut loc după anul 2000, şi nu a discutat despre acestea cu familia ei. Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

Producătorul a fost concediat din Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Bob. Harvey Weinstein a demisionat apoi din consiliul de conducere al companiei. Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat, pe 10 octombrie, că se desparte de producător, pentru „acţiunile sale de neiertat”. Emmanuel Macron a spus că a început procedurile de retragere a Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare acordat în 2012 lui Harvey Weinstein.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. În plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat ”cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară” pentru ca lui Harvey Weinstein să îi fie retras titlul de membru. El a fost dat afară din rândul membrilor Sindicatului Regizorilor Americani (DGA) şi ai The Television Academy.

Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană. El a primit un premiu Oscar pentru filmul ”Shakespeare in Love”, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.