Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă luptă la CCR

CCR

Liberalii au anunțat, marți, că vor depune o contestație la Curtea Constituțională după ce plenul Parlamentului a modificat Regulamentul comun al Camerei Deputatilor si Senatului.

'Ne-am abţinut la votul pentru modificările la Regulament şi am luat decizia să contestăm la CCR, astfel încât Curtea să ne spună - formula aceasta este acoperitoare pentru Constituţie sau nu. Eu sunt convins că ne va da dreptate CCR, că este interpretabilă această formulă şi că trebuie modificată', a declarat liderul deputatilor PNL Eugen Nicolăescu, la Parlament.

Plenul Parlamentului a adoptat marţi o Hotărâre prin care au fost modificate şi completate articolele 56 şi 57 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru punerea în acord cu deciziile CCR. 
Potrivit modificărilor, 'în cadrul cererii de reexaminare, Parlamentul poate să modifice în totalitate sau parţial textele care au legătură cu cererea de reexaminare, inclusiv prin recorelarea dispoziţiilor legii'.

De asemenea, altă prevedere modificată a Regulamentului comun al Parlamentului stipulează că, 'în cazul în care textele care au legătură cu cererea de reexaminare au fost modificate în totalitate sau parţial, legea cuprinzând aceste texte reexaminate, după adoptare, se trimite preşedintelui pentru promulgare'.

În forma anterioară, Regulamentul prevedea că, 'în cazul în care obiecţiile cuprinse în cererea de reexaminare formulată de preşedinte sunt adoptate parţial sau în totalitate, legea după votarea sa în ansamblu se trimite spre promulgare în noua sa redactare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.