Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă manifestație violentă contra primirii imigranților în Olanda

antimigranti olnada

Ciocniri între poliţişti şi manifestanţi au izbucnit luni seară la Heesch, un orăşel din estul Olandei, la sfârşitul unei manifestaţii contra primirii imigranţilor, potrivit mass-media şi primăriei. 

Aceste incidente şi altele similare din ultimele săptămâni în oraşe şi sate din ţară s-au produs la câteva ore după apelul deputatului extremei-drepte Geert Wilders de a-i închide pe imigranţi în centrele de primire, considerând că trebuie protejate femeile de agresiuni similare celor care au avut loc de Anul Nou la Köln în Germania, notează AFP. 

Aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat în faţa primăriei pentru a protesta împotriva unei reuniuni publice vizând pregătirea primirii în oraş a 500 de refugiaţi în următorii zece ani, în timp ce zeci de protestatari au aruncat cu ouă şi dispozitive pirotehnice în primărie, potrivit agenţiei ANP. 

Primăria "a acordat poliţiei competenţe sporite" după o "manifestaţie ce a degenerat", a declarat primarul Marieke Moorman, într-un mesaj pe contul de Twitter al localităţii. Niciun bilanţ al unor eventuale arestări şi răniţi nu a fost disponibil imediat. 

Anterior, o pagină de Facebook "Manifestaţie împotriva AZC Heesch" (centrul de primire din Heesch) ce a adunat 3.000 de Like-uri, a chemat la un miting de la ora 19.00 (18.00 GMT) în faţa primăriei oraşului. 

În decembrie, poliţia olandeză a procedat la tiruri de avertisment pentru a dispersa o manifestaţie la Geldermalsen contra proiectului unui centru de primire pentru 1.500 de migranţi. 

În faţa celei mai grave crize a migraţiei în Europa de la Al Doilea Război Mondial, Olanda a primit un număr record de refugiaţi, cu 54.000 de cereri de azil la sfârşitul lunii noiembrie. 

În timp ce problema refugiaţilor divizează Olanda, Partidul pentru Libertate (PVV) al lui Geert Wilders este mai popular ca niciodată şi conduce în toate sondajele, aminteşte France Presse.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.