Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O noua mega-afacere: Corpul atașaților pentru turism pe lângă ambasadele României

strike lovitura

Ministerul Turismului propune înfiinţarea unui corp al ataşaţilor de turism, cu grad diplomatic, sub directa îndrumare şi coordonare a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), cu scopul de a eficientiza activitatea celor opt reprezentanţe ale statului român, având ca obiectiv promovarea României turistice în plan extern, a declarat ministrul de resort Marius Dobre, vineri, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Adevărul din spatele profesoarei care a criticat-o pe Firea - detalii ascunse până acum

BARONUL pentru care PSD a ieșit în stradă, condamnat la ani grei de închisoare

Adică niște domni numiți politic vor fi trimiși prin ambasade pe bani grei și chipurile ar trebui să promoveze turismul din România. În condițiile în care în România mai toată înfrastructura de turism e la pământ și construcția de autostrăzi sau modernizarea căilor ferate trenează, statul își permite să plătească atașați de turism cu rang diplomatic pentru a promova nimic.

Adică în ambasadele României pe lângă atașatul militar și cel economic va exista încă unul - atașatul pentru turism.

"Cele opt reprezentanţe ale statului român care trebuie să promoveze România din punctul de vedere al activităţii turismului în exteriorul ei, putem să spunem foarte clar, nu funcţionează în baza regulilor de drept internaţional, nu sunt recunoscute de statele gazdă ca entităţi ce reprezintă statul român pe plan extern, fapt pentru care cei opt angajaţi ai Ministerului Turismului nu au reuşit stabilirea unor relaţii de cooperare instituţională între minister şi entităţile omologe din ţările în care ei îşi desfăşoară activitatea. Din acest motiv, marea majoritate a evenimentelor care se organizau acolo se făceau tot prin Ministerul Afacerilor Externe, cu ajutorul ambasadelor şi ataşaţilor comerciali. Dorim reorganizarea funcţiei de reprezentare externă prin înfiinţarea unui corp al ataşaţilor de turism, cu grad diplomatic, sub directa îndrumare şi coordonare a MAE ", a explicat Mircea Dobre, solicitat de premierul Sorin Grindeanu să explice noua abordare avută în vedere de minister. 

Grindeanu a vrut să afle şi opinia ministrului Afacerilor Externe pe subiect. 

"Nu e nicio problemă. Din punct de vedere juridic, în cazul în care ei vor fi detaşaţi la Ministerul de Externe pe durata misiunii, se vor putea bucura de privilegiile şi imunităţile diplomatice, însă vor rămâne cu o dublă subordonare. Subordonarea de la dumneavoastră şi cea de la Ministerul de Externe", a precizat Teodor Meleşcanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.