Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă modă printre şoferi: Cea mai sigură metodă prin care scapă de radare şi rovignetă

radar

Tot mai mulţi şoferi din România apelează la o metodă inedită pentru a scăpa de amenzile pentru viteză sau pentru lipsa rovignetei: dispozitivele pentru ascunderea numărului. Astfel de dispozitive se găsesc de vânzare pe diverse site-uri web.

Potrivit national.ro, o scăpare a Codului Rutier face ca șoferii care folosesc dispozitive de ascundere a numărului de înmatriculare să primească cea mai mică amendă rutieră - 97 de lei.

Astfel de dispozitive se găsesc pe internet iar vânzătorii se laudă că, în mai puțîn de două secunde, numărul este acoperit complet; timp mai scurt decât cel pentru reducerea vitezei în față unui radar. Dispozitivul este, de fapt, un suport al plăcuței de înmatriculare care are o perdeluță de cauciuc. În momentul în care șoferul apasă pe unul dintre butoanele telecomenzii perdeluța acoperă integral numărul de înmatriculare

Setul se vinde la negru pe internet cu 100 de euro. Include suporturile pentru ambele plăcute de înmatriculare, telecomanda cu o rază de acțiune de până la 50 de metri și accesoriile pentru montaj. Vânzătorul descrie că în doar 1,8 secunde numărul poate să fie acoperit integral cu perdeluță de cauciuc din suportul numărului de înmatriculare. Vânzătorul descrie că, în cazul în care cel care folosește acest dispozitiv uită perdeluță de cauciuc peste număr, un LED va palpai ca să îl va avertizeze pe șofer.

Interesant este că legislația rutieră este atât de prost concepută încât certificatul de înmatriculare nu poate fi reținut în astfel de situații. Ci doar dacă nu funcționează becurile care luminează numărul sau dacă, în fața plăcuței, sunt afișe, reclame sau înscrisuri. Pentru situația în care sunt montate dispozitive sau folii care ascund numărul de înmatriculare șoferul este sancționat cu cea mai mică amendă prevăzută de codul rutier – 97 de lei dacă este plătită in 48 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.