Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă ordine mondială! BRICS lucrează la crearea propriei monede, care va fi asigurată de aur și alte elemente din pământuri rare

Kriptomat
criptomonede

O nouă ordine mondială ar putea apărea pe măsură ce puterile economice își sporesc eforturile de a se distanța de hegemonia dolarului american. Potrivit rapoartelor, un înalt oficial rus a susținut că alianța BRICS lucrează la crearea propriei monede. BRICS este un acronim pentru cinci economii emergente: Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud.

Vicepreședintele Dumei de Stat, Alexander Babakov, a făcut aceste comentarii la evenimentul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg din New Delhi, India, potrivit rapoartelor locale, conform cointelegraph.com.

Babakov a subliniat importanța ca ambele națiuni, atât Rusia cât și India, să lucreze la un nou sistem de plăți, adăugând că plățile digitale ar putea fi cele mai promițătoare și viabile.

O monedă digitală pentru BRICS

El a mai spus că de viitoarea moneda ar putea beneficia toți membri BRICS și nu Occidentului.

„Compoziția sa ar trebui să se bazeze pe inducerea de noi legături monetare stabilite pe o strategie care nu apără dolarul sau euro, ci mai degrabă formează o nouă monedă capabilă să beneficieze de obiectivele noastre comune”,

Babakov a declarat, de asemenea, că noua monedă va fi asigurată de aur și alte mărfuri, cum ar fi elementele din pământuri rare.

Săptămâna aceasta, fostul economist șef al companiei Goldman Sachs, Jim O'Neill, a cerut blocului BRICS să se extindă și să conteste dominația dolarului. Într-o lucrare publicată în revista Global Policy, el a scris „dolarul american joacă un rol mult prea dominant în finanțele globale”.

O monedă BRICS nu este un concept nou. În 2019, un raport a arătat că membrii blocului discutau despre crearea unei noi monede digitale pentru un sistem unificat de plăți.

China și Brazilia au ajuns la o înțelegere pentru a tranzacționa în propriile monede

Într-o evoluție similară în această săptămână, China și Brazilia au ajuns la o înțelegere pentru a tranzacționa în propriile monede. Mișcarea va elimina dolarul american ca intermediar, dând și mai mult puterea ambelor națiuni să se distanțeze de moneda de rezervă a lumii.

Potrivit rapoartelor , acordul va permite Chinei și celei mai mari economii din America Latină, Brazilia, să își desfășoare direct tranzacțiile comerciale și financiare. Yuanul chinezesc va fi schimbat direct cu Realul brazilian și invers, în loc să treacă prin biletul verde.

China avansează cu proiectul CBDC , iar adoptarea criptografică în Brazilia crește după legalizarea acesteia ca metodă de plată în țară la sfârșitul anului trecut. Între timp, unchiul Sam rămâne hotărât să-și continue războiul împotriva cripto, în timp ce autoritățile de reglementare financiare strâng șuruburile industriei embrionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.