Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă prelevare de organe la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor

Reddit
operatie medici

O nouă prelevare de organe a avut loc, luni, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, a treia de la începutul anului.

”La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor s-a realizat, în cursul acestei zile, o nouă intervenţie de prelevare organe şi ţesuturi (cornee), fiind cea de-a treia de la începutul acestui an în cadrul acestei unităţi sanitare”, anunţă, luni seară, Agenţia Naţională de Transplant, conform News.ro.

Coordonatorul regional, medicul Carmen Pantiş, a transmis mulţumiri familiei pacientului care a fost de acord cu prelevarea: “Generozitatea familiei donatorului şi efortul colectiv al echipei ATI şi de coordonare a spitalului bihorean, formată din Dr. Pataki Ştefan, Dr. Tudorel Sabâu, As. Petru Cotrău, As. Aurelia Cheregi, au făcut posibil ca azi să spunem din nou «DA pentru VIAŢĂ»”.

Pentru intervenţiile de prelevare, la Oradea au fost prezente echipele chirurgicale ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca, condusă de Dr. Dan Pop - pentru rinichi şi Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki - pentru ficat, dar, din motive medicale, organul nu a fost eligibil pentru transplantare.

Prelevarea ţesuturilor (cornee) a fost realizată de Dr. Laura Preoteasa din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti.

”Astfel, echipele de profesionişti de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj îşi vor folosi întreaga lor pricepere şi măiestrie pentru a aduce bucuria în viaţa a doi pacienţi care aveau nevoie de un transplant renal. Transplantul renal este una din minunile medicinei moderne pentru tratamentul bolilor renale cronice, care oferă o calitate a vieţii mai bună, o mai multă independenţă şi un mod de viaţă apropiat de cel până la îmbolnăvire. Corneea va fi transplantată în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti”, a mai transmis medicul Carmen Pantiş.

Agenţia Naţională de Transplant a transmis mulţumiri şi pentru echipeke SMURD: ”Mulţumim SMURD pentru promptitudinea cu care a răspuns solicitării Agenţiei Naţionale de Transplant şi sprijinul oferit în efectuarea în condiţii rapide şi de siguranţă a acestei misiuni salvatoare de vieţi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.