Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă reținere după tragedia din clubul Colectiv: Este vorba despre o femeie

Încă o persoană, cea de-a treia, a fost reținută azi de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul incendiului soldat cu 32 de decese. Este vorba despre patroana firmei care s-a ocupat cu efectele pirotehnice din clubul Colectiv. Ea a fost reținută alături de soțul său, care a ieșit în lacrimi din sediul Parchetului, și de un angajat de-al lor. Iată comunicatul procurorilor:

Citește și: Cotroceniul, acuzat de trădare

”În continuarea cercetărilor în cauza având ca obiect incendiul produs în Clubul ,,Colectiv’’ din București, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au dispus, prin ordonanţa din data de 6 noiembrie 2015, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor:

• ZAHARIA VIOREL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă;

• NIŢĂ CRISTIAN MIHAI şi NIŢĂ DANIELA IOANA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri;

Citește și: Reacție dură a PSD după negocierile dintre Klaus Iohannis și societatea civilă: Veroșii beneficiari

Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că inculpatul Zaharia Viorel, pirotehnist autorizat, angajat al SC G.I.F.A. SRL a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) în incinta Clubului Colectiv, în ziua de 30 octombrie 2015, fără a respecta măsurile de siguranţă şi prevederile legale în acest sens.

Citește și: Textul VIRAL care circulă printre manifestanți în a patra seară de proteste

De asemenea, ulterior producerii incendiului din data de 30 octombrie 2015 din incinta Clubului Colectiv, în calitate de reprezentanţi ai SC G.I.F.A. SRL, inculpaţii Niţă Daniela Ioana (administrator) şi Niţă Cristian Mihai (director), au procedat la distrugerea şi sustragerea de documente ce constituie probe, pentru a împiedica sau îngreuna cercetările în cauză, precum şi cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Zaharia Viorel pentru a nu fi traşi la răspundere penală.”

Citește și: Adrian Despot vorbește despre întâlnirea cu Klaus Iohannis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.