Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă rundă de consultări pe tema BREXIT, la Cotroceni

pupitru cotroceni

Cea de-a doua rundă de consultări între preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş, guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi liderii partidelor parlamentare, pe tema situaţiei create în urma referendumului din Regatul Unit al Marii Britanii, are loc luni, de la ora 17,00, la Palatul Cotroceni. 

Pe 30 iunie, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis îi invită pe premier, guvernatorul BNR şi liderii partidelor la o nouă rundă de consultări, prilej cu care doreşte să îi informeze cu privire la concluziile Consiliului European, care a avut loc la Bruxelles, în perioada 28 - 29 iunie. 

"În cadrul consultărilor, preşedintele Klaus Iohannis va propune înfiinţarea unui grup de lucru, care să evalueze impactul deciziei Marii Britanii asupra ţării noastre, să identifice măsurile care se impun în acest context, cât şi oportunităţile care pot apărea pentru România în situaţia creată", a informat Administraţia Prezidenţială. 

Iohannis a declarat, la finalul participării la Consiliul European, că este nevoie de un nou proiect de ţară post-aderare, iar, în acest sens, intenţionează să îi invite la consultări pe guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, pe premierul Dacian Cioloş, dar şi pe liderii partidelor politice. 

"„Am spus și săptămâna trecută că acum e momentul să ne concentrăm și pe ce urmează în Romania. Acum ne pregătim să serbăm 10 ani de la aderare și ne punem problema unei strategii post aderare, care trebuie să țină cont de ceea ce se întâmplă acum. Este nevoie de un nou proiect de țara post-aderare”, a subliniat președintele Klaus Iohannis, la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.