Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă rundă de negocieri între Rusia şi Japonia, pentru închiderea disputei teritoriale, va avea loc pe 10 mai

Investing.com
Japonia

Miniștrii de Externe ai Rusiei și Japoniei vor participa la o nouă rundă de negocieri în Moscova, în data de 10 mai, menite să rezolve disputa teritorială dintre cele două țări, a transmis miercuri Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Citește și: Un fost ofițer SRI aruncă-n aer propunerea interimară la Justiție a Vioricăi Dăncilă: ‘Ne-am tâmpit de tot?’

Japonia a insistat pentru reluarea negocierilor privind disputa teritorială, care împiedică încheierea ostilităților dintre Administrația de la Moscova și cea de la Tokyo, după Al Doilea Război Mondial.

Citește și: Victoria de senzație a Simonei Halep! Câți bani a câștigat pentru calificarea în sferturi la Madrid

Insulele Kurile, cunoscute drept Teritoriile Nordice în Japonia, sunt un motiv de dispută pentru cele două țări. Rusia și Japonia nu au semnat niciodată un tratat formal pentru a pune capăt ostilităților după Al Doilea Război.

Citește și: Detalii mai puțin știute! Cu ce se ocupă fiica miliardarului Ion Țiriac

Administrația de la Kremlin a transmis la începutul lunii martie că discuțiile cu Japonia, menite să rezolve disputa teritorială dintre cele două țări, sunt foarte complexe și ar putea dura ani întregi.

Citește și: Anunț făcut de Viorica Dăncilă! ‘Vom aproba astăzi noi măsuri pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a celor două scrutine din 26 mai 2019’

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe participă frecvent la discuții cu președintele rus Vladimir Putin pentru a găsi o soluție și pentru a încheia disputa teritorială. Momentan, cei doi lideri nu au ajuns la nicio concluzie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.