Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă tranșă de vaccin Pfizer, de aproape un milion de doze, ajunge în România: unde vor fi distribuite

Profimedia Images
vaccin Pfizer

O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 964.080 doze, va fi adusă luni în România, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19. 

Potrivit sursei citate, vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, informează Agerpres. 

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, aminteşte CNCAV.

Respectivele doze aduse luni în România vor fi distribuite la următoarele centre de depozitare: Bucureşti: 367.380 de doze; Braşov: 128.700 de doze; Cluj: 105.300 de doze; Craiova: 140.400 de doze; Constanţa: 81.900 de doze; Iaşi: 81.900 de doze; Timişoara: 58.500 de doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 9.004.769 de doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.474.870 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei, mai arată CNCAV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.