Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum s-au comportat francezii cu Simona Halep la o zi după ce a câștigat Turneul de la Roland Garros. Controverse

Roland Garros
simona halep roland garros

Simona Halep, locul I WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA. În urma acestui succes, primul din carieră la un grand slam, Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un "major", după Virginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

Însă, victoria Simonei pare să nu fie suficientă pentru francezi. După ce au trimis-o să joace meciul din optimi pe un teren de antrenament (terenul 18), lucru fără precedent pentru un lider mondial, iar în sferturi umilința a continuat, când Halep a fost nevoită să joace pe a doua arenă a complexului Roland Garros, nu pe Philippe Chatrier, francezii au renunțat şi la şedinţa foto de la Turnul Eiffel.

Citește și: Cum a câștigat, de fapt, Simona Halep turneul de la Roland Garros

Lider mondial, deținătoare de turneu de mare șlem, Halep nu va avea onoarea pe care francezii le-au acordat-o altor câștigătoare la Paris. Mai precis, organizatorii de la Roland Garros nu vor ca celebra ședință foto cu trofeul să aibă loc în fața Turnului Eiffel, ci chiar în complexul de tenis.

În 2016, Garbine Muguruza a câștigat trofeul, iar ședința foto a avut loc în Place de la Concorde. Anul trecut, Jelena Ostapenko a fost în centrul atenției la ședința foto din fața statuii lui Suzanne Lenglen, cea care dă numele trofeului acordat câștigătoarelor de pe tabloul feminin la Roland Garros, cât și terenului al doilea din complexul parizian. În schimb anul trecut Rafael Nadal nu a avut nici o problemă să facă fotografiile chiar în Turnul Eiffel.

Oficialii au susținut că decizia are la bază motive de securitate, după valul de atentate din ultimii ani din Paris și din Franța în general. Comportamentul oficialilor de la Roland Garros din timpul turneului arată însă standarde duble pentru jucătorii din țări din fostul bloc comunist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.