Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă variantă: România să intre etapizat în Schengen (surse)

ultima ora

Consiliul JAI se reunește la Bruxelles într-o ședință tensionată care are pe masă aderarea României la spațiul Schengen. Austria este singura ţară din UE care se opune extinderii spațiului Schengen, poziția intransigentă a austriecilor provocând iritare nu doar la București, ci și în rândul statelor membre.

O variantă de compromis negociată pe ultima sută de metri este ca România să adere în etape, spun surse diplomatice pentru ȘTIRIPESURSE.RO. Conform scenariului, de la 1 ianuarie s-ar putea realiza intrarea României în Schengen pe cale aeriană, iar pe 26 martie România ar urma să intre și cu frontierele terestre în spațiul Schengen.

Ministrul de interne austriac a anunţat joi dimineaţă că va vota împotriva aderării României la spaţiul Schengen, din cauza creşterii migraţiei ilegale.

Viena susține că România este ruta prin care ajung migranți ilegali în Austria. Potrivit ministrului austriac, veto-ul ţării sale este ''un apel de urgenţă'' către Comisia Europeană pentru a lua măsuri care să conducă la un control mai eficient al frontierelor externe ale Uniunii Europene în vederea frânării intrărilor ilegale ale migranţilor pe teritoriul blocului comunitar, în special pe ruta balcanică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.