Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă versiune a SELFIE, un instrument care sprijină educația digitală și educația online, a fost lansat de Comisia Europeană

europarl.eu
Comisia europeana UE

O nouă versiune a SELFIE, un instrument care sprijină educația digitală și educația online, a fost lansat miercuri de Comisia Europeană (CE), anunță instituția, anunță MEDIAFAX.

Oficialii europeni susțin că SELFIE a fost actualizat în contextul în care școlile încep să se redeschidă în întreaga Europă.

Citește și: Opinie: Lecția de manual dată de Poliția Capitalei, în cazul uciderii lui Emi Pian .

Comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, responsabilă cu Centrul Comun de Cercetare, a declarat că pandemia de COVID-19 a provocat cea mai puternică perturbare a educației din istoria recentă a Europei.

”Majoritatea activităților de predare și învățare au fost transferate în mediul online. Multe cadre didactice și mulți elevi au folosit acum pentru prima dată numai tehnologii digitale pentru a preda și a învăța.Instrumentul SELFIE actualizat va ajuta școlile să reflecteze asupra modului în care gestionează situația și asupra măsurilor pe care le pot lua pentru a folosi în mod optim aceste tehnologii, astfel încât să maximizeze oportunitățile de învățare pentru copiii noștri”, a spus Gabriel.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a Olguței Vasilescu: Mai penibil de atât poți fi?

Instrumentul SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies) este gratuit, ușor de utilizat și poate fi adaptat.

Orice școală interesată se poate înscrie pe platformă și poate să utilizeze SELFIE.

Acesta colectează opinii anonime din partea elevilor, a cadrelor didactice și a directorilor unităților de învățământ pentru a prezenta o imagine sintetică a punctelor forte și a punctelor slabe ale școlii în ceea ce privește utilizarea tehnologiilor digitale.

De la lansarea sa în 2018, peste 7 000 de școli și aproape 700 000 de utilizatori din 57 de țări au folosit instrumentul SELFIE.

Citește și: Lovitură de teatru! Frații lui Emi Pian, suspectați de tentativă de omor

Acesta este disponibil în 31 de limbi, inclusiv în toate cele 24 de limbi ale UE.

Instrumentul SELFIE se numără printre cele 11 acțiuni ale Planului de acțiune pentru educația digitală al Comisiei Europene, care este în curs de actualizare în urma organizării unei consultări publice, pentru a trage învățăminte din criza provocată de pandemia de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.