Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O operă cinetică a artistului venezuelean Elias Crespin, în curând la Luvru

gf-luxury.com
muzeul luvru

O operă de artă cinetică a artistului venezuelean Elias Crespin, realizată din 128 de tuburi de aluminiu suspendate de fire, urmează să fie instalată la Muzeul Luvru, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la încheierea lucrărilor la Piramida de sticlă, a anunţat luni muzeul parizian, citat de AFP potirvit Agerpres.

Această instalaţie de aproape zece metri, intitulată ''L'Onde du Midi'', poate fi vizionată în aripa Sully a muzeului, începând de la 25 ianuarie.

Instalaţia se va afla într-o mişcare coregrafică permanentă, în ritm de secvenţe de aproximativ treizeci de minute determinate de algoritmi. Formele se dilată şi se aplatizează, a indicat muzeul.

În ''L'Onde du Midi'' îşi dau întâlnire intuiţia creativă şi rigoarea ştiinţifică, notează AFP.

Născut în Venezuela în 1965, Elias Crespin, care a fost inginer de sisteme informatice, a participat în 2018 la expoziţia ''Artişti şi roboţi'' din Paris, oraş în care locuieşte.

Treizeci de evenimente au fost planificate până în februarie 2020 în cadrul celei de-a 30-a aniversări a legendarei Piramide realizată de arhitectul Ieoh Ming Pei, inaugurată în 1989 în curtea Luvrului.

Ieoh Ming Pei a încetat din viaţă în luna mai a acestui an, la vârsta de 102 ani. Pe lângă Piramida de la Muzeul Luvru din Paris, printre operele acestui laureat al Premiului Pritzker pentru arhitectură (în 1983) se află Centrul Naţional pentru Cercetare Atmosferică din Boulder (Colorado, SUA, 1967), Muzeul de Artă Islamică (Doha, Qatar, 2008), Muzeul de Artă Modernă Marele Duce Jean (Mudam, Luxemburg, 2006), Muzeul şi Biblioteca Prezidenţială John F. Kennedy (Massachusetts, SUA, 1979), Macao Science Center (2009) şi Banca Chinei, Hong Kong (1990).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.