Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O pacientă care suferea de leucemie şi care fusese diagnosticată şi cu virusul gripal AH1N1 a decedat la Institutul Regional de Oncologie

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Unul dintre cei 11 bolnavi de cancer diagnosticaţi cu virusul gripal AH1N1, internaţi la Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iaşi, a murit luni seară, iar alţi patru pacienţi sunt în stare gravă.

Potrivit medicilor de la IRO Iaşi, o pacientă care suferea de leucemie a murit luni seară, după ce a fost diagnosticată şi cu virusul gripal AH1N1. Femeia era intubată şi se afla în secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale din Iaşi. Alte 10 persoane bolnave de cancer sunt internate în acelaşi spital, după ce în cazul lor a fost confirmată prezenţa virusului gripal AH1N1. Patru dintre pacienţi sunt în stare gravă. Î

Medicii susţin că, cel mai probabil, bolnavii s-au infectat de la un vizitator. În aceste condiţii, conducerea unităţii medicale a impus starea de carantină în spital. Potrivit conducerii DSP Iaşi, s-a interzis accesul vizitatorilor în spital şi s-a dispus izolarea bolnavilor pentru a nu se extinde boala.

Totodată, au fost luate măsuri de dezinfecţie în spital şi s-a decis vaccinarea personalulu imedical. De asemenea, la IRO sunt efectuate doar intervenţiile chirurgicale urgente. Primul pacient internat la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi a fost diagnosticat cu gripă pe 21 ianuarie, iar la scurt timp au mai apărut alte două cazuri.

Conducerea IRO Iaşi a precizat că după confirmarea primelor cazuri a declanşat triajul epidemiologic şi că au fost informate Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţionalde Sănătate Publică. Î

Toţi pacienţii spitalului diagnosticaţi cu gripă primesc tratament cu Tamiflu, în timp ce DSP a trimis câteva zeci de doze de vaccin pentru personalul IRO care nu a fost vaccinat împotriva gripei.

“Am restricţionat accesul vizitatorilor, am precizat pe toate uşile din institut «Atenţie, gripă!» şi am achiziţionat teste rapide care pot confirma prezenţa virusului în 20-30 de minute“, a precizat Mirela Grosu, managerul IRO Iaşi, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.