Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O parlamentară din SUA dezvăluie că a fost victima unei agresiuni sexuale

harpersbazaar.com
Alexandria Ocasio-Cortex

Parlamentara democrată de New York, Alexandria Ocasio-Cortez, 31 de ani, a dezvăluit că a fost victima unei agresiuni sexuale, într-o transmisie video făcută în direct pe Instagram, în care a mai povestit că s-a temut pentru viaţa ei în timpul asaltului asupra Capitoliului din Washington, întreprins pe 6 ianuarie de susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump, informează marţi AFP, potrivit AGERPRES.

Acuzându-i pe conservatorii care se opun destituirii lui Trump că încurajează violenţa ce a dus la acest atac sângeros, Alexandria Ocasio-Cortez, reprezentantă de marcă a stângii progresiste americane, i-a comparat pe aceştia cu cei care comit abuzuri.

"Ei încearcă să ne spună să depăşim momentul fără a trage pe cineva la răspundere, fără ca adevărul să fie spus sau fără să ne pese de distrugerile extreme, de pierderea de vieţi omeneşti, de traumatism", şi-a exprimat ea revolta. "Eu am trecut printr-o agresiune sexuală şi până acum nu am vorbit despre aceasta oamenilor", a continuat ea, făcând o paralelă între parlamentarii care vor să fie întoarsă pagina asaltului asupra Capitoliului şi tactica negării pe care o folosesc cei care comit agresiuni.

Citește și: Jurnalistul Radu Tudor îi ia apărarea lui Raed Arafat, după intervenția de la Balș: 'S-au reactivat decerebrații care îi cer demisia'

"Ca victimă, mă lupt să fiu crezută", a adăugat ea, fără a furniza nici detalii, nici date cu privire la agresiunea sexuală suferită.

Alexandria Ocasio-Cortez, supranumită "AOC", a povestit despre frica pe care a simţit-o în timpul atacului asupra Capitoliului şi despre cum a trebuit să se ascundă. "Am crezut că voi muri", a spus ea.

Intervenţia video a deputatei, văzută de peste 350.000 de persoane, a fost salutată pentru curajul şi sinceritatea ei.

Deputata Katie Porter a relatat la rândul său la MSNBC că i-a dat Alexandriei Ocasio-Cortez în timpul asaltului o pereche de tenişi, în cazul în care "ar fi trebuit să fugă pentru a-şi salva viaţa". "Sper doar să pot deveni mamă. Sper să nu mor astăzi", i-ar fi spus Alexandria Ocasio-Cortez.

Săptămâna aceasta, Alexandria Ocasio-Cortez l-a înfruntat ferm pe Twitter pe senatorul republican de Texas, Ted Cruz, care i-a susţinut criticile cu privire la aplicaţia bursieră Robinhood. "Sunt fericită să lucrez cu republicani cu privire la acest subiect asupra căruia există înţelegere, însă în urmă cu trei săptămâni aproape că m-aţi asasinat, aşa că scutiţi-mă", a scris ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.