Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O parte dintre cetățenii ruși vor fi obligați să predea pașapoartele

pixabay
pasaport rusia

Ruşii cărora li s-a interzis să călătorească în străinătate vor trebui să predea paşapoartele autorităţilor în termen de cinci zile de la notificare, potrivit unui decret guvernamental care intră în vigoare luni, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Potrivit legislaţiei din Rusia, autorităţile pot impune o interdicţie de călătorie, printre altele, recruţilor, angajaţilor Serviciului Federal de Securitate (FSB), condamnaţilor sau persoanelor care au acces la secrete de stat sau la "informaţii de importanţă specială".

Paşaportul returnat va fi păstrat de autorităţile care l-au eliberat, cum ar fi Ministerul de Interne sau autorităţile Ministerului de Externe.

După ridicarea interdicţiei de călătorie, paşaportul va putea fi returnat în urma completării unei cereri, potrivit decretului guvernamental.

Cei al căror drept de călătorie a fost limitat temporar pe baza înrolării în serviciul militar sau în serviciul civil alternativ vor trebui să prezinte în plus un document de identitate militar cu o dovadă că au terminat serviciul, se arată în rezoluţie.

În martie, Financial Times a relatat, citând surse anonime apropiate problemei, că serviciile de securitate ale Rusiei confiscă paşapoartele unor înalţi oficiali şi ale unor directori de companii de stat pentru a împiedica deplasările în străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.