Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O parte dintre pacienţii non-COVID ai Spitalului Judeţean Focşani vor fi transferați la Spitalul Militar

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pacient terapie intensiva spital medic

Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Popescu" Focşani preia o parte dintre pacienţii non-COVID ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani, care necesită intervenţii de urgenţă, a informat, vineri, Prefectura Vrancea, potrivit Agerpres.

Prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, a avut vineri o întâlnire cu managerul Spitalului Militar de Urgenţă 'Dr. Alexandru Popescu' Focşani, dr. Decebal Popescu.

''Subiectul întâlnirii a fost legat de posibilitatea Spitalului Militar de a acorda suport SJU Focşani, în sensul de a prelua o parte dintre pacienţii non-COVID care necesită intervenţii chirurgicale de urgenţă. În urma discuţiilor a rezultat că din 5.10.2021 este operaţional un Protocol de colaborare încheiat între cele două unităţi sanitare, în baza căruia Spitalul Militar Focşani preia din pacienţii non-COVID internaţi la Spitalul Judeţean ce prezintă traumatisme ortopedice grave şi urgenţă de operare", se arată într-o informare a Prefecturii Vrancea.

Potrivit sursei citate, până în prezent, unitatea sanitară a MApN a preluat şi operat deja patru pacienţi non-COVID cu traumatisme care au necesitat intervenţii chirurgicale de urgenţă şi trei pacienţi cu afecţiuni pneumologice.

Prefectul judeţului a solicitat conducerii Spitalului Militar ca, în continuare, în limita posibilităţilor logistice, să sprijine Spitalul de Urgenţă Focşani.

Ca urmare a creşterii ratei de incidenţă în judeţ, Spitalul Judeţean Focşani a alocat aproape 170 de paturi pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Rata de infectare cu noul coronavirus în Vrancea a ajuns, vineri, la 4,09 cazuri la mia de locuitori, 1.569 de persoane fiind infectate în prezent cu virusul SARS-CoV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.