Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O parte însemnată dintre cehi preferă serul rusesc 'Sputnik V' pentru a se vaccina, potrivit unui sondaj

vestidinrusia.ro
Sputnik V covid vaccin

Fiecare al șaptelea locuitor al Cehiei ar dori să se vaccineze cu serul rusesc împotriva coronavirusului, ”Sputnik V”, dacă ar avea posibilitatea să-și aleagă preparatul. Este concluzia ce se desprinde din rezultatele unui sondaj realizat de agențiile CVVM și Median, transmite publicația Izvestia.

”Printre cei care vor să se vaccineze împotriva coronavirusului, cel mai popular este vaccinul Pfizer/BioNTech, preferat de 58% dintre repondenți. Pe locul doi se află vaccinul Johnson&Johnson, cu 17%, iar pe trei, ”Sputnik V”, cu 14%,”, se arată în studiul respectiv.

Se precizează că locurile următoare sunt ocupate de vaccinurile Moderna, AstraZeneca și Sinopharm, acceptate de la 1 până la 12% dintre participanții la sondaj.

Vaccinul rusesc ”Sputnik V”și serul chinezesc Sinopharm nu au fost, încă, aproabate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și, de aceea, nu sunt distribuite în Cehia.

Procesul propriu-zis de vaccinare din Cehia este caracterizat de majoritatea repondenților mai degrabă negativ. În opinia lor, autoritățile țării au omis multe în organizarea procedurii și informarea populației.

Studiul a fost realizat de cele două agenții menționate mai sus în perioada 26 martie – 15 aprilie, pe un eșantion de 1025 de persoane.

Izvestia menționează că, la 7 mai, vicepremierul și ministrul de Interne al Cehiei, Jan Hamacek, l-a demis pe Martin Netolitsky din consiliul de supraveghere al întreprinderii ”Czech Post” din cauza declarațiilor acestuia privind planurile vicepremierului de a aduce în țară vaccinul rusesc ”Sputnik V”.

În numărul său din 4 mai, publicația Senznam Zpravy a anunțat, citând surse, că Hamacek intenționa să viziteze Moscova la mijlocul lui aprilie și de a aduce de acolo vaccinul ”Sputnik V”. Potrivit informațiilor lor, vicepremierul avea de gând să ajungă la o înțelegere privind livrarea gratuită a vaccinului rusesc. Hamacek a dezmințit toate acuzațiile.

În acest context, liderul Partidului Democrat Civic (de opoziție), Petr Fiala, a declarat că Hamacek trebuie să-și prezinte demisia după informațiile de presă. Potrivit spuselor sale, Hamacek este suspectat în mod serios de intenția de ”a vinde securitatea națională pentru un milion de doze ale unui vaccin neaprobat”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.