Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O pasăre pe cale de disparție a fost găsită pe un câmp din Teleorman după ce a fost împușcată cu alice

pusca vanatoare

Un codalb rănit și incapabil să zboare a fost găsit pe un câmp din județul Teleorman. Pasărea, spun medicii veterinari care au preluat-o, a fost împușcată cu alice cu câteva zile în urmă. Societatea Română de Ornitologie vorbește despre un „un caz incontestabil de braconaj”, anunță MEDIAFAX.

Pasărea a fost găsită marți de un paznic de vânătoare în zona comunei Fântânele din județul Teleorman. Codalbul a fost preluat și dus la o fundație pentru a fi tratat. Medicii veterinari susțin că pasărea era incapabilă să zboare când a fost găsită.

Citește și: Ministrul Finanțelor, chemat la audieri! Pentru ce trebuie să dea explicații

„Pe lângă starea avansată de slăbire, a fost identificată o fractură în proces de calusare la nivelul tibio-tarsului stâng și o alică sub piele la nivelul membrului drept. Bănuim că fractura a fost cauzată de o altă alice care s-a dezintegrat la impactul cu osul. Dat fiind faptul că osul respectiv este în proces de reosificare, fractura s-a produs cu mai multe zile în urmă, iar animalul a supraviețuit în această perioadă din resursele corporale preexistente și cadavre găsite, fiind o specie ocazional necrofagă", spun reprezentanții fundației într-o postare pe Facebook.

Medicii veterinari speră ca pasărea să se recupereze, iar după o perioadă de timp să o poată elibera.

„Această specie este pe cale de dispariție și strict protejată în România. Vânătoarea ei este interzisă și încadrată ca infracțiune", au precizat medicii veterinari.

Citește și: Lovitură sub centură! Ludovic Orban l-a atacat pe Meleșcanu

Societatea Română de Ornitologie a reacționat în acest caz.

„Caz incontestabil de braconaj, la Teleorman! Un codalb, cea mai mare acvilă din Europa, a fost împușcat cu alice. Cu osul praf, pasărea nu se mai putea hrăni. (...) Alicele i-au făcut piciorul praf, mai sunt șanse, dar slabe, de a reabilita acvila", se arată în anunțul făcut de Societatea Română de Ornitologie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.