Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O persoană a murit în urma confruntărilor dintre Poliție și simpatizanții lui Evo Morales

www.operationworld.org
bolivia

Cel puțin un om a murit miercuri în Bolivia în urma unor confruntări între Poliție și simpatizanți ai fostului președinte al țării, Evo Morales, informează site-ul Le Figaro.

Incidentul a avut loc chiar în prima zi a mandatului de președinte interimar al senatoarei Jeanine Áñez. Confruntările dintre simpatizanții lui Morales și forțele de ordine s-au produs în centrul orașului La Paz, în apropierea sediului Guvernului.

Sute de persoane au aruncat cu obiecte în direcția forțelor de ordine, acestea din urmă fiind nevoite să facă uz de gazele lacrimogene. Un vehicul militar a fost trimis în centrul orașului, unde aproximativ 3.000 de persoane au participat la manifestația pro-Morales.

Evo Morales, preşedintele Boliviei, a anunţat duminică seară că a decis să demisioneze, pe fondul protestelor masive. Decizia demisiei a fost luată pe fondul protestelor violente izbucnite după scrutinul contestat din 20 octombrie. Comandantul armatei şi şeful poliţiei îi ceruseră preşedintelui să demisioneze.

Luni, autoritățile din Mexic au decis să îi acorde azil politic lui Morales, iar fostul președinte bolivian a ajuns marți în această țară, a informat ministrul mexican de Externe, Marcelo Ebrard.

„Olga Sanchez Cordero (ministrul mexican de Interne, n.r.) a decis să îi acorde azil politic lui Evo Morales. Viața și integritatea sa fizică sunt amenințate”, a declarat Marcelo Ebrard în cadrul unei conferințe de presă în capitala Ciudad de Mexico.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.