Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O persoană din Brăilă a fost amendată cu 10.000 de lei, pentru că nu a respectat procedurile privind coronavirusul

amenda

O persoană din Brăila a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat procedurile la revenirea în țară dintr-o zonă afectată de coronavirus. Tot la Brăila, o persoană din conducerea Tribunalului a mers la serviciu, deși se întorsese dintr-o zonă de risc a Italiei.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Brăila, o persoană a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că a încălcat regulile stabilite de autorități în contextul crizei provocate de COVID19, conform Mediafax.ro.

Autoritățile au refuzat să ofere amănunte despre modul în care au fost încălcate procedurile.

Citește și: Adrian Năstase NIMICEȘTE PSD: listă EXPLOZIVĂ cu toare MOMENTELE în care pesediștii i-au întors spatele

De asemenea, autoritățile locale nu confirmă și nici nu infirmă dacă între persoana amendată cu 10.000 de lei și o reprezentantă a Tribunalului Brăila există o legătură. Cert este că săptămâna trecută, persoana respectivă a fost în concediu în Italia, într-o zonă cu numeroase cazuri confirmate de coronavirus. La revenirea în țară, ea nu a intrat în izolare la domiciliu și a mers la serviciu două zile, până când cineva a reclamat-o la Direcția de Sănătate Publică. Persoana s-a apărat spunând că la intrarea în ţară a fost testată la Aeroportul Otopeni şi nu i s-a comunicat obligaţia de a rămâne izolată la domiciliu. Ulterior, aceasta a intrat în mod voluntar în carantină.

„Confirm informația, persoana a fost în concediu de odihnă în perioada 21-24 februarie și a călătorit în străinătate. Apoi, în zilele de 25 şi 26 februarie, aceasta a fost la serviciu. Pe data de 27 februarie a anunţat că a fost contactată de reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Brăila şi că i s-a spus să rămână în izolare la domiciliu. Ea și-a informat colegii, a explicat că nu a fost rea intenție. Ea nu a știut că trebuie să rămână la domiciliu, a informat la Otopeni despre locul de unde venea, a fost verificată și nu i s-a spus că trebuie să stea la domiciliu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila, Georgiana Streche.

Citește și: Iohannis a primit premiul ‘Coudenhove-Kalergi’; Tusk: ‘I-am propus să fie președintele Consiliului European, a refuzat’

În paralel, autoritățile fac verificări la locuințele persoanelor aflate în izolare pentru a vedea dacă sunt și alte încălcări ale regulilor stabilite după apariția cazurilor de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.