Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O populație uriașă de diavoli de mare a fost descoperită în inima Oceanului Pacific: Rasa e clasificată pe cale de dispariție din 2019

wikimedia.org
diavoli de mare , raze manta gigantice

O populație uriașă de diavoli de mare sau raze manta gigantice a fost descoperită în inima Oceanului Pacific, în largul coastelor Ecuadorului. Vestea este cu atât mai deosebită cu cât rasa e clasificată pe cale de dispariție din 2019.

În zona marină din jurul Isla de la Plata și Bajo Copé, oamenii de știință au calculat prezența a peste 22.000 de exemplare de diavoli de mare sau raze manta gigantice (Manta birostris).

Este un număr enorm, de 10 ori mai mare decât populațiile cunoscute în mod normal. Mai mult, începând cu 2019, razele manta gigant au fost clasificate ca fiind pe cale de dispariție, potrivit Mediafax.

Echipa internațională de cercetare coordonată de biologul marin Joshua Stewart a identificat în total peste 2.800 de specimene diferite, recunoscute, de exemplu, după petele de pe piele.

Astfel, a fost posibilă estimarea unei populații locale de peste 22.000 de exemplare, potrivit Dive Magazine.

Potrivit oamenilor de știință, uriașa grupare de pești este legată de apele reci bogate în zooplancton cu care se hrănesc, transportate acolo de curenții oceanici.

Raza manta gigant poate crește până la o dimensiune a discului de până la 7 metri, cu o greutate de aproximativ 3.000 kg, dar dimensiunea medie observată în mod obișnuit este de 4,5 metri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.