Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O presupusă ascunzătoare de arme a Hamas, descoperită în sudul Bulgariei

arme hamas

O presupusă ascunzătoare de arme a Hamas a fost descoperită în cadrul unei anchete germane asupra a patru membri ai mişcării islamiste palestiniene bănuiţi de planificarea unor atentate contra unor obiective evreieşti din Europa, a indicat joi o sursă judiciară, citată de agenţia France Presse, relatează Agerpres.

Această sursă a confirmat astfel o informaţie publicată de săptămânalul german Der Spiegel.

Parchetul federal german, însărcinat cu anchetarea cazurilor de terorism, anunţase în 14 decembrie arestarea a patru bărbaţi suspectaţi că aveau misiunea de a strânge arme la Berlin în vederea unor eventuale atentate.

Potrivit Der Spiegel, poliţia germană descoperise în telefonul mobil al unuia dintre suspecţi fotografii cu mai multe pistoale, încărcătoare şi muniţie, precum şi piese de arme într-un sac de plastic.

Graţie trasabilităţii digitale a acestor fotografii, anchetatorii au putut descoperi o ascunzătoare în sudul Bulgariei. Ulterior, poliţia bulgară a capturat armele, conform publicaţiei germane.

Contactate de AFP, Parchetul şi Ministerul de Interne bulgare nu au confirmat această informaţie.

Trei dintre cei patru presupuşi membri ai Hamas - un cetăţean egiptean şi doi indivizi născuţi în Liban - fuseseră arestaţi la Berlin. Cel de-al patrulea, de naţionalitate olandeză, a fost arestat la Rotterdam.

Parchetul federal german a precizat că unul dintre bărbaţi, "fusese, începând din primăvara lui 2023, însărcinat să localizeze pentru Hamas un depozit subteran de arme în Europa pe care organizaţia le ascunsese în trecut''. El primea dispoziţii de la responsabili de rang înalt ai Hamas aflaţi în Liban.

''Armele urmau să fie transferate la Berlin şi puse la dispoziţie pentru eventuale atentate contra unor instituţii evreieşti din Europa'', a declarat Parchetul german.

FOTO: Caracter ilustrativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.