DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

O primărie din județul Constanța a fost obligată de judecători să dea burse de studiu elevilor, inclusiv pe semestrul trecut

CNMR
copii scoala elevi

O primărie din județul Constanța a fost obligată de judecători nu numai să dea burse de studiu elevilor, ci să le acorde inclusiv pe semestrul trecut.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a dat în judecată, la jumătatea lunii noiembrie 2019, 12 consilii locale din județul Constanța pentru că refuză să acorde burse școlare elevilor, conform Mediafax.ro.

Citeşte şi: Cel dintâi PAZNIC al insulei Belina a divulgat tot ce știa despre secretele locului - Ce detalii a oferit judecătorului în dosarul de corupție

„Dreptul elevilor de a primi burse de merit, ajutor social, performanță sau studiu este stipulat de art. 82, alin. (1) din Legea educației naționale. Consiliile locale au obligația de a adopta o hotărâre prin care să aprobe numărul și cuantumul fiecărei burse în parte, ulterior aprobării unui buget în acest sens", au transmis reprezentanții AEC.

Tribunalul Constanța a dat prima decizie în procesele intentate de AEC și a obligat Consiliul Local Cogealac să adopte o hotărâre prin care să fie stabilite cuantumul și numărul burselor care urmează să fie date elevilor din comună.

Apoi a venit și a doua decizie a judecătorilor, de data aceasta în procesul intentat Consiliului Local Medgidia. În acest caz, pe lângă faptul că judecătorii obligă Consiliul Local să dea burse elevilor pe viitor, magistrații au dispus acordarea acestora și retroactiv, pentru semestrul I al anului școlar 2019-2020.

Citeşte şi: Cel dintâi PAZNIC al insulei Belina a divulgat tot ce știa despre secretele locului - Ce detalii a oferit judecătorului în dosarul de corupție

„Obligă Consiliul Local Medgidia să emită o hotărâre de consiliu local prin care să fie stabilite cuantumul și numărul burselor școlare care urmează a fi acordate elevilor înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza administrativă a Municipiului Medigia în semestrul I al anului școlar 2019-2020", se arată în soluția judecătorilor Tribunalului Constanța.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Constanța.

Triunalul Constanța urmează, în perioada următoare, să se pronunțe și în celelalte zece procese intentate de Asociația Elevilor consiliilor locale care au refuzat să acorde burse de studiu elevilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.