Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O profesoară din New York este anchetată pentru declarații rasiale făcute în fața studenților

smartradio.ro
femeie

O universitate din New York investighează declarațiile legate de problema rasială făcute de un profesor suplinitor în fața studenților, majoritatea de culoare. Erica Cope a fost înregistrată în timp ce spunea că „s-a săturat” de discuțiile legate de mișcarea anti-rasism „Black Lives Matter”.

Clipul postat pe Instagram o surprinde pe profesoara de la SUNY Buffalo State College cerându-le studenților să dea răspunsuri „sincere” la tema pe care a propus-o, semn că așteaptă o judecată corectă, nu una bazată pe limitările impuse de hiper-corectitudinea politică. În final, afirmă că „s-a săturat de discuțiile despre Black Lives Matter”, scrie smartradio.ro.

Cope este profesor suplinitor și ține cursuri de scriere în cadrul universității.

Studenta care a filmat, Jahnay Morehead, a postat videoclipul la începutul săptămânii, pentru a se sincroniza cu un protest împotriva rasismului ce se desfășura în campusul universității (deși scena a fost surpinsă în toamnă). Morehead consideră că profesoara a fost sinceră în declarații. „Cred că a spus-o din inimă. Nu a fost un accident. Nu a vrut doar ca elevii să fie sinceri”.

Clipul a fost preluat de Shade Daily News, care a atras atenția asupra „lipsei de empatie” pentru mișcarea Black Lives Matter și a cerut demiterea profesoarei.

Colegiul investighează incidentul, dar Kate Conway-Turner, directoarea unității a emis un comunicat în care afirmă că profesoara are o opinie „inacceptabilă”.

„Ne dorim ca în campusul nostru, în clasele noastre, să existe dezbateri și să ne putem exprima liber, dar trebuie să realizăm că un discurs prea libertin nu poate rămâne fără consecințe”.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.