Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O publicație se închide după 42 de ani de funcționare

presa

Cotidianul libanez As-Safir şi-a tipărit sâmbătă ultima sa ediţie după 42 de ani funcţionare, motivele închiderii acestui ziar fiind dificultăţile financiare, la fel ca în cazul altor publicaţii din Liban, relatează Reuters.

Prima pagină a ediţiei de sâmbătă a publicaţiei este intitulată 'O naţiune fără As-Safir'. ''Economia nu funcţionează, nici politica nu este în regulă. Acest lucru nu poate decât să se reflecte în presă şi să aibă un impact asupra ei'', menţionează editorialul din As-Safir, scrie agerpres.ro.

Redactorul-şef Talal Salman anunţase în cursul acestui an că ziarul se va închide din cauza scăderii masive a veniturilor şi ca urmare a problemelor politice din Liban, printre care absenţa unui preşedinte şi funcţionarea defectuoasă a instituţiilor statului.

Parlamentul libanez l-a ales preşedinte pe Michel Aoun în luna octombrie, după peste doi ani în care Libanul nu a avut şef al statului, iar noul guvern a fost numit în decembrie.

Apropiat de mişcarea pro-şiită libaneză Hezbollah, As-Safir a fost fondat în 1974, având drept slogan 'O voce pentru cei fără voce'.

Printre alte publicaţii afectate de situaţia economică din Liban, ţară care adăposteşte 1 milion de refugiaţi sirieni, se află cotidianul An-Nahar, care a anunţat deja reduceri semnificative de personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.